Dame, oprez:”‘Dobri momci’ uopšte nisu tako dobri”

PODIJELITE ČLANAK SA PRIJATELJIMAShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn

Uprkos tome što muškarci u “zoni prijateljstva” često deluju ljubazno, brižno i osetljivo, psiholozi upozoravaju da mogu da imaju skrivene namere.

Doktor Skot Kaufman, profesor sa Psihološkog centra na Univerzitetu u Pensilvaniji, navodi da tzv “dobri momci” često imaju osećaj prava na pripadnicu lepšeg pola kojoj se udvaraju i da je često reč o prikrivenim narcisima.

“Mnogi dobri momci koji se žale na ‘zonu prijateljstva’ zapravo nisu tako fini. Oni razmišljaju ovako: ‘Prijatelji smo. Zašto ne želi da spava sa mnom?’, što nije lepo od njih”, kaže Kaufman.

“Naravno, uvek ima izuzetaka, vrlo stidljivih muškaraca koji nisu manipulativni već se plaše izražavanja svojih želja. Veliki broj njih ne kaže ništa, već čekaju da se stvari dogode same od sebe”, dodaje psiholog.

Kaufman muškarcima u “zoni prijateljstva” preporučuje da skupe hrabrost i iskreno iskažu svoja osećanja.

Štaviše, brojna istraživanja pokazuju da većina partnera u vezama prvo nisu bili prijatelji, što znači da je najbolje izbegavati prijateljstvo ukoliko želite da vam osećanja budu uzvraćena, piše Daily Mail.

izvor b92.net

loading...

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *