TRI NAJČEŠĆA RAZLOGA ZAŠTO ŽENE BOLE GRUDI

PODIJELITE ČLANAK SA PRIJATELJIMAShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn

1. U PMS-u ste

Najčešći razlog osjetljivih grudi je predmenstrualni sindrom, odnosno hormonalna promjena u tijelu koja prati dolazak mjesečnice. Promjene u nivou estrogena u tijelu obično se manifestuju kroz bubrenje i osjetljivost grudi dan prije, i prvog dana mjesečnice, piše “Zadovoljna“…

Ova ciklična bol svakako bi trebala prestati nakon prestanka mjesečnice, a umiriti je može uzimanje kontracepcijskih pilula (koji održavaju nivo estrogena stabilnim), te homeopatski pripravci na bazi ulja jaglaca.

2. Pretjerujete s vježbanjem

Nakanile ste ojačati gornji dio tijela u teretani, počeli ste dizati utege i raditi klasične sklekove? Osjećate bol u predjelu prsa, ali zapravo vas ne bole grudi. Bole vas pektoralni mišići koji se nalaze ispod tog područja.

Ovu vrstu boli valja tretirati kao i sve ostale probleme s upalom mišića: nadraženost će olakšati topli oblozi i tablete protiv bolova.

3. Nosite “loš” grudnjak

Donje rublje neodgovarajuće veličine može naškoditi zdravlju vaših grudi. Ako vam je grudnjak pretijesan, a košarice premalene, vjerojatno trpite velike bolove tokom dana, jer vam se žica neugodno zabija u grudi te izaziva njihovu nadraženost.

Ako pak imate preširok grudnjak i veće grudi, mogli biste imati slične probleme. Velike grudi, naime, trebaju snažnu potporu jer će svakodnevna aktivnosti izazvati njihovo pretjerano kretanje.

Savjet plus:

Osjetljive grudi uobičajena su pojava kod pripadnica nježnijeg spola i obično traju po nekoliko dana. No ako ništa od spomenutih razloga ne odgovara vašoj specifičnoj situaciji, a bol ne prestaje bilo bi najbolje da se konsultovati s doktorom. Ne zaboravite i na samopregled dojki, kao i redovan odlazak na mamografiju.

loading...

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *