NISTE NI SVJESNI: Cijeli svoj život perete kosu na pogrešan način, a OVO su užasne grešeke koje uništavaju zdravlje i ljepotu vaše kose!

PODIJELITE ČLANAK SA PRIJATELJIMAShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn

Vrlo malo ljudi pere kosu pravilno, a potrebno je da ne kršite pravilo i da počnete prati kosu od korjena, pa sve do krajeva. Jer je korjen glave je najbitniji dio na koji treba da se koncentrišete, jer se tamo nalazi većina problema, a krajeve je dovoljno samo navlažiti.

Nema potreben da stavljate previše šampona ili regeneratora, jer to ne znači da će vam kosa biti ljepša.

Nikada ne sušite peškirom jer zbog trenja izazvanog od peškira vaša kosa će biti naelektrisana, što će dovesti do oštećenja kose. Bolje je da koristite staru majicu kako biste je osušili.

Uvijek budite nježni i nikada ne treba da trljate jako kosu jer ćete izazvati lomljenje i opadanje. Koristite nježne i blage pokrete.

Šamponi nisu uvijek dobri, uprkos mnogim reklamama, previše šampona a vam oštećuje kosu, jer je pravljen od hemikalija. Izbjegajite konstantno pranje šamponom, već koristite samo vodu, jer je mnogo zdravija.

Nikada ne ponavljajte šamponiranje jer to nije dobro za vašu kosu i kosa zbog toga gubi vlažnost. Radite ovo samo kada je zaista neophodno.

Nema potrebe za toplom vodom, jer ona oštećuje vašu kosu. Perite je mlakom vodom.

Generator pravilno koristitie i odmah po nanošenju ga ostavite da malo odstoji i kosa će vam biti prelijepa i mekana.

Nikada ne stavljajte regenerator na potpuno mokru kosu.

loading...

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *